Mutfak Eğitimleri Gastroart Akademisinde Başladı

Uygulamalı gıda üretimi eğitimleri
Derneğimizin Sivil Toplum Diyaloğu Programı VI kapsamında uygulamakta olduğu AB destekli Sağlıklı Yaşam İçin Doğaya Dönüş projesi kapsamında uygulamalı (mutfak) gıda eğitimi düzenlendi.
Eylül ve Ekim aylarında teorik eğitim alan 40 kadın için 2 günlük mutfak eğitimi veriliyor. Mutfak eğitimi 10 kişilik gruplar halinde 2 gün ve 4 grup şeklide uygulanıyor.
Daha önce düzenlediğimiz 2 günlük güvenli gıda eğitimini tamamlayan kadınlardan 10 kişilik ilk grup 15-16 Kasım, 2.grup 17-18 Kasım, 3.grup 22-23 Kasım ve 4. Grup 25-26 Kasım tarihlerinde yapılacak.
Uygulamalı eğitimler Gastroart Mutfak Akademisinde, otellerde çalışmış, aşçılık konusunda oldukça deneyimli, eğitmen tarafından verilecektir. Eğitim Konuları;
• Turşular;
• Meyve Suları
• Reçeller
• Konserve
• Ekşimaya ekmek yapımı-Peynir yapımı gibi tamamen uygulamaya dönük olacaktır.
Eğitimler ÜCRETSİZ olup, sadece güvenli gıda eğitimine katılanlara açıktır.
.