Ot Yemeklerinin Sektörle Eşleştirilmesi Çalıştayı

Ot Yemeklerinin Sektörle Eşleştirilmesi Çalıştayına yoğun İlgi
Derneğimizce Türkiye ve AB arasında Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programı (CSD-VI) programı kapsamında uygulanan Sağlıklı Yaşam için Doğaya Dönüş Projesi kapsamında Ot Yemeklerinin Sektörle Eşleştirilmesi Çalıştayı 24 Kasım 2021 tarihinden OKA'da düzenlendi.
Çalıştay OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem ŞAHİN'in açılış konuşmasıyla başladı. Dernek başkanımız Dilek Genç proje hakkında bilgilendirme yaptı. Prof. Dr. Ali Kemal AYAN Moderatörlüğünde yapılan çalıştayda aşağıdaki sunumlar yapıldı;
• Dr. Bülent Turan kooperatiflere yönelik TKDK destekleri
• Mustafa Yavuz- Bitkisel yiyeceklerin Otel mutfağına girişi
• Mehlika Dicle OKA- Kooperatifleşme süreci Tokat örneği
• Demet Öztürk Kırsalda girişimcilik örneği
• Turgay Rizeli OMYEGDER çalışmaları
• Daniel Rossi-Raw foodism/ Barcelona kuruluş süreci
• Ali Korkmaz Samsun Büyükşehir Belediyenin kırsal destekleri
• Çiğdem Kurnaz Güvenli gıda porsedürleri
• Mehmet Ak- Rauffood vegan mutfak (Online)
Sunumlar sonrasında soru-cevap bölümü ile tamamlanan çalıştaya 100 kişi civarında katılım olmuştur.